balkboven

Je bent nu hier: Voorstelling

Voorstelling

Vormingsdag 29 juni 2019

Op zaterdag 29 juni gaat een vormingsdag door van 9 uur tot 19 uur.


In de voormiddag kan gekozen worden uit volgende sessies:

 • Vzw Speelmakers: DITMUSA
 • Impuls: Conflicthantering/ omgaan met agressie

In de namiddag volgt iedereen volgende sessies:

 • Gezin en handicap: SMOG
 • Koning Kevin: Feedback

Inschrijven kan via dit formulier

 

Extra informatie over wat je kan verwachten van één van de sessies vindt je hier:

 • DITMUSA
  We nemen jouw team mee in een interactieve sessie en halen hun speelenthousiasme naar boven. We versterken hun individuele competenties rond een afgelijnd speelthema en kijken samen hoe we hun sterktes kunnen inzetten om de speelkwaliteit in jouw organisatie te verhogen.
  https://www.speelmakers.be/aanbod/vorming

 • Conflicthantering/ omgaan met agressie
  We worden allemaal weleens geconfronteerd met verbale en soms zelfs fysieke agressie: in ons vrijwilligerswerk, in de sportclub, in een vereniging of gewoon op straat of in de winkel. Mensen uiten agressie doordat ze onder druk staan, gefrustreerd of onzeker zijn en zichzelf sterker willen maken door intimidatie en manipulatie.
  Door te leren omgaan met agressie en lastig gedrag wordt de weerbaarheid van vrijwilligers vergroot en zijn ze in staat situaties sneller te herkennen en in te schatten, en agressief gedrag te helpen de-escaleren.
  https://impulsvorming.be/organisaties/themes[]=8

 • SMOG
  Communicatie is een belangrijke voorwaarde tot integratie. Spreken Met Ondersteuning van Gebaren, kortweg SMOG helpt kinderen, jongeren en volwassenen met communicatieproblemen om zich verstaanbaarder uit te drukken, hun omgeving beter te begrijpen en helderder te communiceren.
  SMOG combineert spraak met gebaren. De ongeveer vijfhonderd eenvoudige gebaren maken een heldere dagelijkse basiscommunicatie gemakkelijker. Die universele basisgebaren ondersteunen woorden die je vaak op school, in de voorziening, thuis of en in de vrije tijd gebruikt. Ze zijn gemakkelijk aan te leren, en niet moeilijk om uit te voeren.
  http://www.gezinenhandicap.be/nieuws/thema/smog/

 • Feedback
  Een hecht team. Vlotte samenwerking. Open sfeer. Klinkt als een droomploeg om mee te werken, nee? Helaas is open communicatie niet elke ploeg of persoon gegeven. Je kan er echter wel beter in worden.
  In deze vorming maak je kennis met de basisprincipes van feedback en open communicatie via spel en ervaringsgerichte oefeningen.
  https://www.koningkevin.be/vorming-op-aanvraag/feedback-in-je-begeleidinsploeg/

LET OP: voor sommige sessies zitten we beperkt met de plaatsen en/of wordt door de organisatie zelf een minimaal aantal deelnemers voorgesteld. Dit wil zeggen dat snel inschrijven de boodschap is.
Indien een sessie volboekt is waar jij voor inschreef laten we dit zo snel mogelijk weten via mail.

BLOG

Lees hier de blog van Hartekamp


NIEUWS

Pagina 1 van 2  > >>
Op zaterdag 29 juni 2019 gaat een vormingsdag door voor de leiding. Lees hier alle info!

Naar traditie gaan we in het voorjaar nog eens op daguitstap! Dit jaar op zaterdag 11 mei, en we gaan voor de eerste keer naar de Zonnegloed, een wild animal sanctuary dat verwaarloosde wilde dieren opvangt en een nieuwe thuis geeft. Ben jij geïnteresseerd in wilde dieren of ben je gewoon een enorme dierenvriend? Of mis je je Hartekampvriendjes gewoon? (natuurlijk!) Schrijf je dan snel in via het online-formulier, en wij zien jou op zaterdag 11 mei!

De uitstap naar de Zonnegloed gaat door op 11 mei!

Onze vakantieweek vindt dit jaar plaats van VRIJDAG 23 AUGUSTUS tot en me VRIJDAG 30 AUGUSTUS. We vertrekken dit jaar dus op VRIJDAG!

Klik hier voor alle info en inschrijvingen.

balkonder

Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS!