Zomerkamp 2023

UPDATE 18/04: de groepen voor jongeren met verstandelijke beperking zijn reeds volzet. Je mag u uiteraard nog inschrijven maar de jongere komt rechtstreeks op de wachtlijst. Voor de groepen met jongeren met een fysieke beperking is er voorlopig wel nog plaats.


Info

Onze vakantieweek vindt dit jaar plaats van ZONDAG 20 AUGUSTUS tot en met ZONDAG 27 AUGUSTUS. We vertrekken dit jaar dus op ZONDAG!

Traditiegetrouw verblijven we in Vakantiehuis Fabiola in Maasmechelen! De kampleiding is intussen volop bezig met de voorbereidingen van deze fantastische week.

Verandering tov vorige jaar: omdat ons verblijf elk jaar duurder wordt, zijn wij helaas genoodzaakt onze kampprijs te verhogen. Dit jaar zal het kampgeld €295 zijn voor het eerste kind en €250 voor elk volgend kind in een gezin. Betalen in schijven is altijd mogelijk. We wijzen u op de mogelijkheid tot een sociaal tarief, indien het betalen van het kampgeld voor u moeilijk is. Zie verder voor meer info.

Inschrijven

De vraag tot deelname aan ons kamp is, zoals elk jaar, groot. Snel inschrijven is dus een absolute noodzaak om een plaats voor uw kind/jongere te reserveren. Deelnemers die de voorbije twee jaar met ons meegingen op kamp, krijgen twee weken voorrang op de inschrijving voor het kamp, tot 12 maart. Daarna worden de beschikbare plaatsen verder opgevuld in volgorde van aanmelding.

Deelnemers die voor de eerste keer inschrijven voor ons zomerkamp en niet op de wachtlijst terecht komen, worden na het ontvangen van de inschrijving gecontacteerd voor een huisbezoek. Dit laat toe om uitgebreid met elkaar kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken. Na het huisbezoek kunnen we dan, in onderling overleg, beslissen of uw zoon/dochter met ons mee kan op kamp. Voor nieuwe inschrijvingen die op de wachtlijst terecht komen, wachten we met het maken van een afspraak voor een huisbezoek tot we u een kampplaats kunnen aanbieden. Voor bijkomende info, zie ook onze pagina ‘lid worden’.

Leeftijdsbeperking voor inschrijving:

 • Kinderen kunnen inschrijven voor het zomerkamp vanaf het kalenderjaar waarin ze 6 worden. Nieuwe leden kunnen inschrijven tot en met het kalenderjaar waarin ze 18 jaar worden.
 • Jongeren met verstandelijke beperking kunnen deelnemen aan het zomerkamp tot en met het kalenderjaar waarin ze 25 jaar worden.

Als u twijfelt of uw kind/jongere tot onze doelgroep behoort, kunt u contact opnemen met de kampverantwoordelijken via kampverantwoordelijken@hartekamp.be of via ons Hartekamp gsm-nummer 0497 99 56 95.

Volg onderstaande inschrijvingsprocedure om de inschrijving van uw kind/jongere vlot te laten verlopen.

HOE INSCHRIJVEN?

Om de inschrijving van uw kind/jongere te starten, dient u ons online inschrijvingsformulier volledig in te vullen. Via deze link komt u op dit formulier.

Naast deze online inschrijving, dienen we nog enkele zaken van u te ontvangen, om de inschrijving te vervolledigen:

 • Voor alle kinderen/jongeren: een volledig ingevuld en ondertekend handtekeningenformulier.
 • Voor de kinderen/jongeren die voor de eerste maal deelnemen, of als iets veranderd is in de medische toestand sinds het vorige zomerkamp: een door de huisarts of specialist ingevulde medische fiche
 • Indien medicatie genomen moet worden op kamp: een volledig ingevulde en ondertekende medicatiefiche (als onderdeel van de medische fiche van de arts of door een aanvullend medicatieschema in te vullen).
 • Het inschrijvingsgeld: €295 voor de eerste inschrijving in een gezin, €250 voor elke bijkomende inschrijving uit hetzelfde gezin. Te storten op rekeningnummer BE15 3900 9665 8030, met vermelding kamp 2023 + naam van uw kind/jongere.
  We zijn helaas genoodzaakt onze kampprijs te verhogen, wegens de stijgende kost van onze verblijfplaats. Betalen in schijven is mogelijk en we wijzen u op de mogelijkheid tot een sociaal tarief, indien het betalen van het kampgeld voor u moeilijk is. Zie verder voor meer info.

Het inschrijvingsformulier vult u online in. Alle papieren formulieren (medische fiche, aanvullend medicatieschema en handtekeningenformulier) stuurt u bij voorkeur per mail naar kampverantwoordelijken@hartekamp.be of per post naar VZW Hartekamp, Ringvaartstraat 11, 9820 Merelbeke. Dit dient te gebeuren voor 1 meiAls we op deze datum niet alle nodige formulieren ontvangen hebben, is de inschrijving van uw zoon/dochter onvolledig en wordt de inschrijving geannuleerd.

Let op! Enkel de medicatie die vermeld staat op de medische fiche of op het aanvullend medicatieschema wordt op kamp door onze arts toegediend.

Gelieve er rekening mee te houden dat u enkel kunt inschrijven wanneer u lid bent van de vereniging. Details over het lidmaatschap van VZW Hartekamp en hoe u lid kunt worden, vindt u terug op de lidmaatschapspagina van onze website.

De meeste mutualiteiten voorzien een financiële tussenkomst voor aangepaste vakanties. Neem hiervoor contact op met uw ziekenfonds.

BEVESTIGING DEELNAME

Uw kind/jongere is pas definitief ingeschreven voor het kamp wanneer u de online inschrijving hebt ingevuld en we alle papierenformulieren ontvangen hebben. Ook dient u het volledige inschrijvingsgeld te storten op rekeningnummer BE15 3900 9665 8030, met vermelding Kamp 2023 + naam van uw kind/jongere. U ontvangt een mail ter bevestiging van de deelname.

Als bij uw online inschrijving de beschikbare plaatsen voor ons kamp al volzet zijn, of uw kind/jongere behoort niet tot onze doelgroep, contacteren we u hierover zo snel mogelijk.

Als u vragen hebt over de inschrijving van uw kind jongere, contacteer ons dan per mail op kampverantwoordelijken@hartekamp.be, of buiten de kantooruren op ons Hartekamp gsm-nummer 0497 99 56 95.

Sociaal tarief

In specifieke situaties hanteert VZW Hartekamp een alternatieve betalingstermijn of verminderd inschrijvingstarief. Het aanvraagformulier vindt u hier. U dient het ingevuld te mailen naar kampverantwoordelijken@hartekamp.be of op te sturen naar:

VZW Hartekamp
Ringvaartstraat 11
9820 Merelbeke

Als u twijfelt of u hiervoor in aanmerking komt, kunt u ons steeds contacteren via mail op kampverantwoordelijken@hartekamp.be of via ons Hartekamp gsm-nummer 0497 99 56 95. Uw aanvraag wordt met de nodige discretie behandeld.

Vervoer

BUSREIS

We vertrekken op zondag 20 augustus, exacte vertrek locatie wordt nog gecommuniceerd maar zal ergens in het grondgebied van Gent zijn. U wordt daar verwacht tussen 13h15 en 13h45. De bus vertrekt stipt om 14h00. Als u te laat bent dient u zelf voor vervoer naar het kamp in te staan.

De terugkeer is voorzien op zondag 27 augustus, ook deze exacte locatie zal nog gecommuniceerd worden maar zal terug in het grondgebied van Gent zijn. Zonder onvoorziene omstandigheden verwachten we daar rond 17h00 aan te komen. Gelieve tijdig aanwezig te zijn om alles vlot te laten verlopen!

EIGEN VERVOER

We verwachten de kinderen in Maasmechelen op zondag 20 augustus tussen 17u00 en 17u30. Het heeft geen zin vroeger te komen, aangezien de begeleiders zelf pas rond dat uur zullen aankomen.

De kinderen kunnen op zondag 27 augustus afgehaald worden te Maasmechelen tussen 13u30 en 14u00, na het middagmaal. Mogen wij u vragen om deze uurregeling stipt na te komen!

Komende van Brussel:

Autosnelweg Brussel – Leuven – Aachen (E314). Je neemt de afrit Maasmechelen (33) en houdt LINKS aan richting Maaseik. Aan de eerste lichten draai je LINKS af. Je volgt deze baan tot aan de derde rotonde. Hier sla je weer LINKS af en daarna neem je de eerste straat RECHTS. Volg de pijlen “Vakantiehuis Fabiola”.

Komende van Antwerpen:

Autosnelweg Antwerpen – Luik (E313) tot aan de verkeerswisselaar van Lummen. Hier neem je de E314 Leuven – Aachen en je volgt de autosnelweg tot Maasmechelen. Daarna volg je de beschrijving van hierboven.

Varia

POST OP KAMP – CONTACTGEGEVENS

Tijdens het kamp kunt u een kaartje of een brief sturen naar uw kind/jongere. Dit zorgt steeds voor een blij gezicht!

Vakantiehuis Fabiola
VZW Hartekamp
Voornaam + naam kind/jongere
Weldoenerslaan 5
3630 Maasmechelen

Mocht u ons tijdens de kampweek willen bereiken, kunt u bellen naar ons Hartekamp gsm-nummer (0497 99 56 95). Mogen we vragen om dit enkel in noodgevallen te doen.

U kunt ook onze activiteiten op kamp online volgen via onze blog.

WAT MEENEMEN OP KAMP?

KLEDIJ

 • 9 paar ondergoed
 • 7 paar kousen
 • Lange broeken en shorts (minstens 2 van elk, weersafhankelijk)
 • 6 T-shirts
 • 3 sweaters + 1 warme trui
 • Minstens 1 set kleren die echt vuil mag worden + vuile schoenen of sandalen
 • 2 paar schoenen
 • Goede regenjas
 • Zwempak/zwembroek
 • Pyjama
 • Fuif kledij (thema wordt via mail later gecommuniceerd)
 • Hoofddeksel (bij zonnig weer)
 • Lakens of slaapzak zijn NIET nodig

TOILETGERIEF

 • Zeep, shampoo, borstel
 • Tandenborstel en tandpasta
 • Handdoeken en washandjes, voldoende voor één week
 • Zonnecrème

MEDICATIE

 • Voldoende medicatie voor één week + reserve medicatie + nood medicatie
  Alle medicatie dient vermeld te worden op een (nieuwe) medische fiche. Medische fiches van voorgaande jaren worden niet overgenomen. Medicatie die mogelijk nodig kan zijn op de bus, geeft u apart verpakt af aan de bus begeleiders.
 • Voldoende pampers indien nodig + zwempampers

VARIA

 • Voorgeschreven enveloppen + postzegels, om brieven te kunnen versturen

!! Gelieve alles te naamtekenen, ook de reistas.

Neem geen dure dingen mee, zoals een iPad of een laptop. Deze neem je mee op eigen risico!

 

Met Hartelijke groetjes en tot op kamp,
Lena, Tamara en Jensen
Kampverantwoordelijken 2023