Frequently Asked Questions


Inschrijven kan je via de pagina activiteiten

Op basis van onze ervaring kijken we bij elke aanmelding of we aan de zorgvraag kunnen voldoen. Zo blijkt dat we het best zorg kunnen bieden aan:

    • Kinderen met een fysieke beperking
    • Kinderen met een chronische ziekte
    • Kinderen met een licht tot matige mentale beperking
    • Kinderen met autisme
    • Kinderen met een sociale beperking

Op een huisbezoek wordt bekeken of we de juiste omkadering en zorg kunnen bieden.

 

De minimum-leeftijd om op kamp te gaan is 6 jaar. Jongeren met een normale verstandelijke ontwikkeling kunnen mee tot en met het jaar waarin ze 18 worden. In specifieke gevallen kan de jongere doorgroeien naar leiding. Voor kinderen die qua verstandelijke ontwikkeling achterlopen op leeftijdgenootjes stopt het Hartekampverhaal na het jaar waarin ze 25 worden.

Om de nodige flexibiliteit te hebben bij het indelen van groepen, werken we niet met strikte leeftijdsgrenzen per groep, maar werken we met kleuren. Zo kan een kind of jongere nog een jaartje in de groep blijven, als hij of zij nog niet klaar is voor de volgende groep.

Rood, groen en paars

Rood is het veilige nest voor onze jongste hartekampertjes zonder verstandelijke beperking. Minimumleeftijd om op kamp te gaan is 6 jaar, dus in deze groep vinden de 6- tot ongeveer 10-jarigen een plaatsje.

Groen biedt een energiek kader aan de kinderen rond 11 tot 14 jaar, opnieuw enkel kinderen of jongeren met een normale verstandelijke ontwikkeling.

Na de groene groep groeien hartekampers door naar de paarse groep, die uitdagende activiteiten aanbiedt voor ongeveer 15- tot 18-jarigen. Daarna stopt Hartekamp, of kan de jongere in specifieke gevallen doorgroeien naar leiding.

Blauw, geel en oranje

De blauwe, gele en oranje groepen zijn er voor kinderen die qua verstandelijke ontwikkeling achterlopen op leeftijdgenootjes, ook als ze daarnaast nog andere medische zorg vereisen. Ook hier is de minimumleeftijd om deel te nemen aan onze activiteiten 6 jaar. Jongeren met een mentale beperking kunnen deelnemen tot het jaar waarin ze 25 worden.

De blauwe groep biedt een plaatsje aan de meest speelse kinderen. De nadruk in deze groep ligt op meer eenvoudige en sterk gestructureerde groepsactiviteiten, waarbij voldoende rust wordt ingebouwd.

Naast blauw vinden de kinderen of jongeren met een verstandelijke beperking een plaats bij geel of oranje, waar meer uitdagende activiteiten worden aangeboden. Een vaste leeftijdsgrens tussen blauw, geel en oranje is er niet, er wordt per kind bekeken in welke groep hij of zij het beste zou passen.

Wil je je inzetten voor onze vereniging, geweldig! Alvast hartelijk bedankt! Wil je leiding worden, schrijf je dan in als leiding voor ons zomerkamp. Wil je je op een andere manier inzetten, dit kan ook. Zie pagina word vrijwilliger voor bijkomende info.

Tijdens activiteiten zijn we steeds bereikbaar op 0497/99.56.95.

Niet bij elke groep wordt GSM gebruik toegestaan, en ook wanneer het toegestaan is, is dat vaak niet tijdens de activiteiten, maar op vastgelegde momenten. Wil je je kind dringend bereiken, bel ons op 0497/99.56.95 en we verbinden door.