Word lid!

Je wilt graag je kind/jongere inschrijven als actief lid bij onze VZW? Super!

Wat moet ik doen?
We vatten hieronder even kort samen hoe dit verloopt.

De allereerste keer

Nieuwe leden kunnen alleen starten tijdens ons Krokusweekend of Zomerkamp (eind augustus). Dit zodat onze monitoren voldoende tijd hebben om de specifieke interesses van uw kind/jongere volledig te leren kennen. Hierna mogen deze nieuwe leden zich ook vrij inschrijven voor de andere activiteiten doorheen het hele jaar.

Voor elke inschrijving van een nieuw lid voor het Krokusweekend of Zomerkamp plannen we een huisbezoek in. Dit bezoek is een cruciaal onderdeel van onze werking met een dubbele functie:

 • Tijdens het bezoek lichten wij Hartekamp en onze werking uitgebreid toe en kunnen we verdere vragen van kind/jongere, ouders of voogd beantwoorden.
 • Daarnaast geeft dit bezoek ons aanvullende inzichten in de zorgvraag van uw kind/jongere. Bovendien maken wij ook een inschatting in welke Hartekampkleur (kleuren op kamp) uw kind/jongere zich het meest thuis voelt.

Na dit huisbezoek volgt een interne bespreking, waarna we zo snel mogelijk laten weten of uw kind/jongere meekan met Hartekamp.

Kort samengevat:

 1. U schrijft uw kind/jongere in via het online inschrijvingsformulier van het Hartekamp Krokusweekend of het Zomerkamp, zie ‘Activiteiten’
 2. U wordt hierop gecontacteerd door de verantwoordelijken om een huisbezoek in te plannen
 3. Na het huisbezoek krijgt en interne bespreking laten we z.s.m. weten of uw kind/jongere mee kan
 4. U betaalt hiertoe het jaarlijks lidgeld, zie hieronder
 5. U betaalt het inschrijvingsgeld
 6. U bezorgt ons z.s.m. de nodige documenten (medicatieschema, medische fiche én handtekeningformulier)

Na afloop van het Krokusweekend of Zomerkamp kan u uw kind/jongere vrij inschrijven voor andere toekomstige dagactiviteiten van VZW Hartekamp, deze kan u hier terugvinden.


Reeds deelgenomen aan een activiteit

Als u al hebt deelgenomen aan een activiteit heeft in het verleden al een huisbezoek plaatsgevonden en is uw kind/jongere dus reeds ingedeeld in een groep/kleur.

Vanaf dat moment kan uw kind/jongere deelnemen aan elke Hartekamp activiteit, zolang u het jaarlijks lidgeld stort.

Wenst er ook een broer, zus, vriend of vriendin mee te gaan met uw kind/jongere kan dit zeker. Indien hij of zij geen bijzondere zorgvraag heeft is hiervoor geen bijkomend huisbezoek nodig. Indien ook dit extra lid een zorgvraag met zich meebrengt, moet ook voor hem/haar een huisbezoek worden ingepland voor het kind/jongere kan deelnemen aan een Hartekamp activiteit.

Kort samengevat:

 1. U schrijft uw kind/jongere in via het online inschrijvingsformulier van de Hartekamp activiteit, zie ‘Activiteiten’
 2. U betaalt het jaarlijks lidgeld, zie hieronder
 3. U betaalt het inschrijvingsgeld van de activiteit
 4. U stuurt alle nodige documenten (activiteit-afhankelijk) door

Inschrijvingsformulier

Lidmaatschap van onze VZW is een noodzakelijke voorwaarde om een kind/jongere in te schrijven voor één van onze Hartekamp activiteiten. Enkel als lid ontvang je ons ledenboekje met informatie over afgelopen en toekomstige Hartekamp activiteiten en dekt onze verzekering jouw deelname aan onze activiteiten.

1-jarig lidmaatschap wordt bekomen door €15 te storten op het rekeningnummer BE15 3900 9665 8030 met vermelding “Lidgeld + naam + jaar”. U hoeft dit lidmaatschap slechts één keer te betalen per gezin.

Vergeet niet om als nieuw lid ook het inschrijvingsformulier (zie rechts/onder) in te vullen.

Word vrijwilliger!

Zin om onze organisatie te helpen? Om kinderen een zorgeloze vakantie te bezorgen samen met een enthousiast team van jeugdige vrijwilligers?

Dit kan!

Eerst toch nog meer info over wat Hartekamp is en wie het team is achter deze vrijwilligersorganisatie? Kijk dan zeker hier.
Nu al overtuigd? Top! Je kan Hartekamp op verschillende manieren helpen, we lijsten ze kort op:

Leiding

Het startpunt waarmee het Hartekamp avontuur begon voor velen van ons was het meegaan als leiding tijdens het Hartekamp zomerkamp (laatste week van Augustus).

Meteen een heel week met een bende onbekenden op stap gaan, lijkt misschien nogal avontuurlijk, maar deze onbekenden zullen snel als familie aanvoelen! We hebben geen wekelijkse werking zoals meeste jeugdorganisaties, maar organiseren doorheen het jaar sporadisch een dagactiviteit. Ook daar zijn helpende handen meer dan welkom!

De voornaamste taak van leiding is om ongelofelijk veel plezier te maken met de groep kinderen/jongeren! Gezien de verhoogde zorgvraag van vele leden zijn mensen met medische achtergrond of interesse zeker welkom. Maar eigenlijk zal elke enthousiaste vrijwilliger zich thuis voelen binnen de Hartekamp-familie.

Een animatorbrevet is dan geen vereiste om als leiding deel te nemen aan Hartekamp maar wordt wel warm aanbevolen.
De minimumleeftijd is hier ook deels aan gekoppeld: standaard 18 jaar en 17 jaar indien je over een animatorbrevet beschikt. Een uitzondering hierop zijn leden die zich inschrijven in het kader van een sociale stage, en dus jonger kunnen zijn dan 18 jaar zonder animatorbrevet.

Nieuwe leiding kan alléén maar starten tijdens ons Zomerkamp, waarvoor over het algemeen ‘eerst inschrijven = eerst mee’ principe geldt. Hou dus zeker hier het inschrijvingsformulier in het oog. Na een eerste inschrijving zal altijd een gesprek ingepland worden met de kampverantwoordelijken om elkaar beter te leren kennen en te kijken of jij je kan vinden in onze grote, diverse Hartekamp-familie.

Ondersteunende vrijwilliger

Naast het erg zichtbare deel van onze VZW; dagactiviteiten, Krokusweekend en Zomerkamp, wordt achter de schermen minstens even veel werk verzet.
Dit zijn enorm gevarieerde, uitdagende zaken die in groep worden aangepakt. Enkele voorbeelden: het onderhouden en updaten van deze website, communicatie met ouders, sponsors, opstellen van het ledenboekje, subsidie-aanvragen, wettelijke regelingen, verzkeringen, en nog veel meer!
Deze activiteiten worden vaak gecombineerd met het leiding zijn, maar dit is zeker niet noodzakelijk.

Indien je onze organisatie graag zou willen bijstaan bij deze meer organisatorische uitdagingen, mag je altijd contact me ons opnemen, via mail of een kort telefoontje, zie contactgegevens.

Toch liever iets anders?

Na deze korte toelichting zie je niet meteen een rol voor je als leiding of vrijwillig maar toch wil je engagement tonen voor onze VZW? Dat kan!
Je zou niet de eerste persoon zijn die onze organisatie ondersteunt door een actie te organiseren of een lokaal evenement op poten te zetten.

Super als je dit overweegt! Hier kan je alvast meer informatie terugvinden over wat je kan doen en -nog belangrijker- hoe wij jou kunnen helpen! Want onze vrijwilligersorganisatie draait op engagement en steun!

Steunend lid worden

Wil je graag op de hoogte blijven van onze activiteiten zonder actief deel te nemen? Of ben je overtuigd van ons project en wil je ons graag financieel steunen?

Dit kan! Door u op te geven als Steunend Lid.

U hoeft hiervoor alleen het inschrijvingsformulier hiernaast/hieronder in te vullen en jouw zelfgekozen bedrag te storten op het rekeningnummer BE15 3900 9665 8030 met vermelding “Steunend Lid + naam + jaar”.

 

Wenst u VZW Hartekamp graag op een andere manier financieel te ondersteunen door een gift of een actie. Ook dit kan.
Neem hiervoor gerust een kijkje op onze Steun Ons pagina.

Toch nog een vraag?

Neem gerust een kijkje op onze ‘FAQ’ of contacteer ons direct via ‘Contact’.