Kukeleku, de haan kraaide ons vandaag wakker om 7u40. De eerste volle dag van Hartekamp kon beginnen. Na het ontbijt kregen we bezoek van de boer en boerin die iets verderop wonen.
Ze bleken een probleempje te hebben: de oogst van al hun plantjes is blijkbaar helemaal mislukt. De kindjes van Geel mogen de boer en boerin helpen om deze week plantjes te planten, misschien lukt het hun dan wel.
Deze eerste volle dag stond in het thema van het maken van het potje. De eerste activiteit van de dag was daarom een boetseeractiviteit. We leerden van de boerin ook hoe we zelf plasticine kunnen maken met producten die we thuis kunnen vinden. Daar zullen we deze week af en toe nog eens mee spelen.
Na het middageten speelden we een groot spel waarbij we op zoek gingen naar boerderijdieren voor de boer. De kinderen bedachten een naam voor de boerderij en verzamelden heel wat gekke dieren.
Na het grote spel bezochten we het belevingshuis, waar de kinderen experimenteerden met muziek, de stapstenen, bewegende zetels en brieven schreven.
Na het lekkere avondmaal keken we gezellig met dekentjes naar een aflevering.
Wat zou de volgende stap zijn in het planten van onze plantjes ? Dat zien de kindjes morgen. Tot morgen, voor een nieuwe dag!