Hartekamp is bijna gedaan, het was vandaag onze laatste volle dag in vakantiehuis Fabiola. We ontbeten vandaag in onze pyjama, dat vonden de kinderen geweldig. Na het ontbijt gingen we terug zwemmen.
In de namiddag bracht de boer ons terug een bezoekje. Hij verstopte zich voor de boerin omdat zijn slagroomtaart grapje wat uit de hand was gelopen. De boerin was boos omdat ze nu geen 4-uurtje meer had. De kinderen kwamen samen met ons tot het plan om iets te koken voor haar.
In het bakkers huisje maakten we heerlijke milkshakes. Iedereen kreeg eigen taakjes zoals bananen snijden, sojamelk in een beker gieten, mixen met een staafmixer … En het allerleukste, we mochten er op het einde ook van proeven.
De boer en boerin maakten het natuurlijk terug goed op het einde. En zo legden we de link met onze plantjes, want een plantje heeft ook veel liefde nodig.
Na de milkshakes was er een blok voorzien met allerlei spelletjes met muziekinstrumenten. We experimenteerden met geluidsterkte, klanken en ritme.
Wat zou de voorlaatste dag zijn zonder de Hartekamp (boerderij) fuif. We trokken onze lievelingskleren of kleren in thema aan en danste de sterren van de hemel.
Tot morgen !